fbq('track', 'Lead', { value: 0.00, currency: 'EUR' });

Doelen stellen en vooral… behalen!

Bedrijfsgroei, Leiderschap, Strategie Comments (0)

Nu de goede voornemens wellicht alweer een beetje vervagen… is het goed om weer even de focus te leggen op dat wat je wilt bereiken, zowel met je bedrijf als voor jezelf persoonlijk. 

Als je weet wat je wilt bereiken, dan doe je er goed aan om aan de slag te gaan met doelen stellen, zodat je ze ook kunt behalen! 

Slechts 5% van de mensen stellen doelen, schrijven ze op en evalueren ze met regelmaat. Dit zijn dan ook meteen de top 5% achievers. Reden genoeg om werk te maken van je doelen.

___________________________________________

Doelen stellen en vooral… behalen!

Door: Rani Goederee – Business Accelerator®

___________________________________________

De eerste maand van 2017 is alweer ten einde en waarschijnlijk word je al weer helemaal meegesleept door “de vaart der dingen” in je bedrijf en in de wereld om je heen. 

Als je goede voornemens had, dan is de kans groot dat die al weer een beetje naar de achtergrond zijn verdwenen. Zo gaat het nou eenmaal… Tenzij je één dezer dagen weer even een moment vrijmaakt om terug te blikken op deze eerste maand én om te reflecteren op wat je wilt bereiken in de komende tijd. 

In dit blog nemen we het proces van doelen stellen én doelen behalen nog eens onder de loep. Met deze stappen verzeker je jezelf ervan dat je doelen niet vervliegen, maar dat ze in de praktijk worden gebracht. Uiteraard is dit proces van toepassing op zowel je zakelijke doelen als je persoonlijke doelen.

Doelen stellen

Photo courtesy of m.ikezu(CC Attribution)

1. Beslis

Brainstorm een aantal doelen die je wilt bereiken. Dat kunnen grote doelen zijn of kleine doelen, dat maakt niet uit. 

Bekijk de items op je lijst en bepaal hoe belangrijk elk van de doelen voor je is. Check bij elk doel of het iets is waar je écht zin in hebt en waarmee je eigenlijk meteen aan de slag wilt, of dat het iets is waarvan je vindt dat je het moét doen. Ook is het goed om te kijken in hoeverre je doelen uitdagend voor je zijn (dat werkt vaak hartstikke motiverend) of dat ze eigenlijk niks extra’s van je vragen. 

Wanneer je zin hebt om er mee aan de slag te gaan én je voelt je gemotiveerd door de uitdaging, dan heb je het goede doel te pakken. 

Beslis dan dat dit het doel is wat je gaat bereiken.

2. Schrijf het op

Het opschrijven van je doelen vergroot je kansen dat je er mee bezig blijft en dat je het ook daadwerkelijk behaalt. Wees concreet: schrijf in detail uit hoe het eruit ziet wanneer je je doel hebt bereikt. Maak je ook een voorstelling van hoe jij je voelt wanneer je je doel hebt bereikt en beschrijf dit. 

Schrijf op wat je wél wilt, in plaats van wat je niet (meer) wilt. Bijvoorbeeld: schrijf “ik communiceer soepeltjes met mijn werknemers” in plaats van “Ik heb geen conflicten meer met mijn werknemers”. 

Schrijf het op alsof het al zo is. Bijvoorbeeld: “ik werf 10 nieuwe klanten” in plaats van “ik wil 10 nieuwe klanten werven”. 

Schrijf het doel zó op alsof het er NU al is, in plaats van “op 1 juli realiseren we 100.000 euro omzet”. Hoe eerder hoe beter, dus houd opties open om je doel eerder te bereiken.

3. Vertel het aan anderen

Niet alleen helpt het wanneer je verantwoording moet afleggen aan iemand anders (een stok achter deur is zeer behulpzaam!), ook kan het zomaar zijn dat iemand anders ideeën, contacten of ervaring heeft waarmee jij geholpen bent om je doel sneller of gemakkelijker te bereiken. Je hoeft het niet allemaal zelf te verzinnen en zelf te doen!Doelen stellen wordt gemakkelijker met de hulp van anderen.

4. Breek je doel op in stukjes

Dit is uiteraard vooral belangrijk voor grote doelen. Grote doelen verdeel je onder in kleinere subdoelen. Deze subdoelen breek je weer op in nog kleinere acties. Des te kleiner het doel of de actie, des te concreter het moet zijn. Wanneer je bijvoorbeeld als groot doel hebt gesteld “ik heb een goede conditie”, dan kun je dit opdelen in “ik train 2x per week in de sportschool en wandel elke zondag”. Nog concreter wordt het wanneer je specificeert hoe lang en hoe intensief je traint en hoeveel kilometer je wandelt. Deze acties kun je meten en geven je een gevoel van prestatie en succes wanneer je ze hebt gedaan. Zo wordt het bereiken van je grotere doel een reeks van acties en successen in plaats van een langdurig en moeizaam proces. 

5. Plan je eerstvolgende stap

“Een reis van 1000 mijl begint met de eerste stap”” … het is een vaak gebruikt citaat, en niet ten onrechte! Je hoeft nog niet precies te weten welke stappen je allemaal moet zetten om bij je doel uit te komen, je hoeft alleen de eerste stap te bepalen en dan te zetten. Zelfs als je helemaal niet weet hoe je bij je doel moet komen, dan is de eerste stap “uitzoeken hoe het moet”! Research op internet, mensen vragen die er verstand van hebben of een boek over het onderwerp lezen, dit kunnen allemaal perfecte “eerste stappen” zijn op weg naar het bereiken van je doel.

6. Blijf doorgaan

Eigenlijk betekent dit “zet steeds de volgende stap”. De kleine stappen op weg naar je doel zijn te overzien en door je hierop te focussen voorkom je dat je overweldigd wordt door alles wat er moet gebeuren. 

Natuurlijk gebeurt het wel eens dat de stap die je hebt gezet niet uitwerkt zoals je het je had voorgenomen. Blijf daar niet in vastzitten. Bedenk aanpassingen die je kunt doen. En als je het zelf niet kunt bedenken, vraag dan om hulp van die mensen die bekend staan om hun goeie ideeën. 

doelen stellen

Photo courtesy of Kate~2112(CC Attribution)

7. Vier je successen!

Wanneer je acties hebt uitgevoerd, subdoelen hebt behaald en uiteraard wanneer je je uiteindelijke doel hebt bereikt, vier het! Maak er een feestje van voor jezelf en voor de mensen die je hebben geholpen. Sta op z’n minst stil bij het heuglijke feit van het bereiken van je doel en word je bewust van hoe je je voelt. Reflecteer wat het werken aan dit doel leuk maakte, welke obstakels je hebt overwonnen en hoe, en welke lessen je hebt geleerd tijdens je reis naar je doel. 

En dan… wat is jouw volgende doel of project? 

Regelmaat

Doelen stellen: het is zeer de moeite waard om wat tijd vrij te maken om dat wat je wenst te bereiken te structureren en de activiteiten in te plannen die je naar de doel brengen. 

Het heeft grote toegevoegde waarde wanneer je met regelmaat evalueert hoe het gaat met je doelen en plannen. Spendeer elke maand wat tijd aan een terugblik op de voorgaande maand, leer je lessen en breng aanpassingen aan waar nodig. Ga er aan het eind van elk kwartaal echt even voor zitten, met je collega’s, medewerkers en zakelijke partners. 

Wat vaak gebeurt is dat er aan het begin van het jaar doelen worden gesteld, waar vervolgens nooit meer naar wordt gekeken. Dan heeft doelen stellen eigenlijk gewoon geen zin, je ontneemt jezelf de kans op succes. 

Wil jij sparren over jouw bedrijfsdoelen en inzicht krijgen in hoe je die doelen snel en efficient kunt bereiken? 

Wij helpen je graag om te bepalen welke zaken je moet aanpakken en te beslissen hoe je dat het beste doet. Je bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een kosteloos adviesgesprek. Klik hier om een afspraak in te plannen.

Op jouw acceleratie,

Rani Goederee – Business Accelerator®  

“Create a new version of your dream”

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -volgers, LinkedIn contacten, Twittervolgers en Google+ via de share knoppen, zodat jouw netwerk ook voordeel heeft van deze blogpost.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Pin It

» Bedrijfsgroei, Leiderschap, Strategie » Doelen stellen en vooral… behalen!
On January 30, 2017
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »