fbq('track', 'Lead', { value: 0.00, currency: 'EUR' });

Scan Strategische Financiering

Is jouw business extern financierbaar? Welke combinatie van financieringsvormen kies je? Doe de Scan Strategische Financiering.

April 6, 2013

Is jouw business extern financierbaar? Welke combinatie van financieringsvormen is optimaal? De Scan Strategische Financiering geeft antwoorden.

———————————————–

Module: Scan Strategische Financiering

Voor: Bedrijven met een omzet van minimaal 500K€ omzet die externe financiering zoeken

Investering: €1995,=

———————————————–

Is je groei al zichtbaar, maar zie je kansen om versneld te groeien met behulp van extra kapitaal? Wil je weten of jouw business extern financierbaar is? Wil je weten welke combinatie van financieringsvormen voor jou het meest geschikt is?

Doe dan nu de Scan Strategische Financiering en trek dan op het juiste moment de juiste financiering aan tegen de juiste voorwaarden.

Hoe gaan we te werk? Wij luisteren eerst vooral naar jouw verhaal en verdiepen ons in de behoefte van jouw onderneming. Wij geloven dat een goede strategische financieringsstrategie je helpt om je doelen sneller te bereiken en je nog meer te onderscheiden van de concurrentie. Autonome groei (alleen herinvesteren van bestaande winst) maakt het namelijk niet mogelijk om de “hockeystick” groeicurve te ontwikkelen, zoals vaak gewenst door toekomstige premium strategische overname-partijen.

In de Scan Strategische Financiering wordt er een grondige en objectieve analyse uitgevoerd van de strategische plannen van de organisatie. Daarna wordt de impact op de meerjarige financieringsbehoefte bepaald.

Vervolgens worden diverse mogelijke financieringsstructuren bepaald, waarbij de focus ligt op respectievelijk kostenminimalisatie, maximale flexibiliteit of risicoreductie voor organisatie en/of aandeelhouders.

Naast bancaire financiering worden ook alle alternatieve financieringsvormen, waaronder private debt en equity, in deze analyse meegenomen. Na een zorgvuldige afweging van de voor- en tegens van verschillende opties wordt

In de Scan Strategische Financiering worden de volgende vragen beantwoord:

  • Is het business plan economisch interessant?
  • Wat is de verwachte financieringsbehoefte?
  • Is het plan extern financierbaar?
  • Zo ja, welke kapitaalvormen zijn hiervoor beschikbaar?
  • Zo nee, wat zou er moeten veranderen aan het plan om wel voor financiering in aanmerking te komen?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende financieringsvormen?
  • Wat is voor de ondernemer in kwestie de meest interessante totaalstructuur voor de financiering?
  • Met welke kosten en informatiebehoefte moet de ondernemer rekening houden?
  • Welke risico’s nemen verschillende financieringsvormen met zich mee voor de ondernemer?

Meer weten? Maak dan hier een afspraak voor een gesprek over deze scan op ons kantoor.

Comments are closed.