Niet werken in je bedrijf maar aan je bedrijf

 

Als ondernemer heb je veel petten op. Je bent niet alleen de CEO, maar ook de CFO, CMO, CTO, en waarschijnlijk nog meer drieletterige afkortingen waar je nog nooit van hebt gehoord. Het is enorm verleidelijk om jezelf te verliezen in de dagelijkse en operationele taken die bij die petten horen. Maar als je écht wilt scalen zul je moeten stoppen met de dagelijkse beslommeringen en je richten op de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Hoe doe je dat? Wij delen onze lessen hier.

Met de waan van de dag werken

Als ondernemer ben je de hele dag druk in de weer. Je rent van hot naar her en er lijkt nooit genoeg tijd in een dag te zitten. Je kent het wel. Die stapel e-mails die je nog moet beantwoorden, die offerte die vandaag nog de deur uit moet en die LinkedIn post die je nog even moet schrijven. En dan moet je ook nog eens een reparateur bellen omdat het koffieapparaat op kantoor stuk is.

Als je te veel focus legt op deze taken kan dat grote gevolgen hebben voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Je mist dan namelijk lange termijn visie en doelen. Het resultaat? Je bedrijf blijft op hetzelfde niveau hangen en je kunt niet verder groeien dan dat ene kantoorpand waar je al jaren in zit.

Te druk, teveel zorgen en te weinig geld

Jij bent je bedrijf als ondernemer. Als je bedrijf niet groeit, heeft dit niet alleen effect op je werk, maar ook op jouw leven. Waarschijnlijk ziet jouw situatie er zo uit:

  1. Je werkt veel te hard.

    Je hebt nooit ergens tijd voor. Je werkt dag en nacht door, eet je lunch achter je laptop en komt thuis wanneer je partner al in bed ligt.

  2. Je maakt je altijd zorgen.

    Je ligt ’s nachts wakker en maakt je constant zorgen over inkomsten, cashflow en marktontwikkelingen. Je hebt geen tijd om te ontspannen want je brein is altijd alert en klaar om problemen op te lossen.

  3. Je hebt geen financiële vrijheid.

    Je droomhuis kopen? Op vakantie met je familie? Steeds weer stel je het uit met het excuus: ‘Momenteel zit ik financieel even krap, maar binnenkort kan ik mijzelf meer uitbetalen’. Je hebt nooit voldoende geld voor datgene dat je gelukkig maakt.

Je bent als het ware gevangen in je eigen bedrijf en hebt geen vrijheid om te doen wat je echt wilt. En dat is juist waarom je ooit begonnen bent met ondernemen, toch?

Niet IN maar AAN

Maar hoe kom je uit deze situatie van stilstand? Het antwoord is simpel: door aan je bedrijf te werken. Dit betekent dat je proactief werkt aan de groei en ontwikkeling van je onderneming. Het gaat erom dat je jezelf als ondernemer de ruimte geeft om na te denken over de toekomst van je bedrijf, om nieuwe ideeën te ontwikkelen en om te werken aan strategieën die je bedrijf verder helpen. Het is een investering in de toekomst van je bedrijf en in je eigen ondernemerschap.

Wat dat betekent voor jou als ondernemer

Het mooie van aan je bedrijf werken is dat het niet alleen goed is voor je organisatie, maar ook voor je eigen leven. Je situatie ziet er dan heel anders uit:

  1. Je werkt niet meer te hard.

    Het bedrijf houdt zichzelf draaiende. Je hebt tijd voor je gezin, je kunt nieuwe hobby’s oppakken of je kunt op het strand liggen in de tropen terwijl jouw bedrijf blijft groeien.

  2. Je hebt geen zorgen meer.

    Je hebt een stabiele basis en weet dat je bedrijf stootvast is. Zelfs op een volgende crisis ben jij voorbereid. No worries! De oplossing ligt in het bedrijf en dat weet jij.

  3. Je hebt financiële vrijheid.

    Je geniet van directe inkomsten per maand, winst aan het einde van het jaar en meer opbrengst per verkoop. Je kan eindelijk de vruchten gaan plukken uit jouw onderneming en genieten van het goede leven.

Door aan je bedrijf te werken creëer je de mogelijkheid om op de lange termijn meer vrijheid en meer financiële vrijheid met minder zorgen te realiseren. En het beste is dat je geen schuldgevoel hoeft te hebben omdat je weet dat je bedrijf gewoon doordraait zonder jou.

Scale je bedrijf met de groeiformule

Ben je klaar om te beginnen met het werken aan je bedrijf? Je staat er niet alleen voor. Wij hebben de groeiformule ontwikkeld die je hierbij helpt. Deze bewezen groeiformule bestaat uit 45 microstrategieën; een compleet pakket waarmee je systematisch werkt aan versnelde bedrijfsgroei. De focus komt te liggen op het vergroten van je aantal klanten, het verhogen van je omzet en winst en het verhogen van je bedrijfswaarde. Dit zijn voorwaarden om je bedrijf versneld te laten groeien en verder te kunnen scalen.

Begin nu

Langer in je bedrijf werken is geen optie als je wilt schalen. Het is tijd om uit je comfortzone te stappen en je te concentreren op wat echt belangrijk is: de toekomst van je bedrijf. Dus waar wacht je nog op? Neem de tijd om aan je bedrijf te werken, richt je op de lange termijn visie en doelen en creëer de vrijheid en winstgevendheid waar je altijd al van hebt gedroomd. Zo heb je meer tijd en geld om te genieten van het leven.

 
Sander Klos