Versnelde bedrijfsgroei, waarom eigenlijk?

 

Zit je vast en kom je niet echt verder met de ontwikkeling van je bedrijf? Dan is dit bericht speciaal voor jou! Want wat is er aan de hand? Echt, ik kan het niet aanzien dat ondernemers zo hard werken en hun wensen daarbij maar deels realiseren. En dat ze dit maar voor lief nemen, omdat ze denken dat er geen alternatief is. Vreselijk, want het is totaal niet nodig.

Is dat nu echt de werkelijkheid, dat veel ondernemers niet groeien? Nou en of. Uit cijfers van het CBS blijkt: van de Nederlandse bedrijven groeit 90% NIET. Er zijn dus enorm veel bedrijven zijn die niet groeien of maar weinig groeien, en daardoor hun kansen missen.

Hoe is dat voor jou? Wil je niet groeien? Of zit het ‘m erin dat je denkt niet te kunnen groeien? Beide houden je op je plaats. En daarmee doe je jezelf en ook je omgeving wellicht te kort.

Laten we zowel het ‘willen’ als het ‘kunnen’ eens nader bekijken. Te beginnen met het ‘kunnen’.

Kunnen: “Versnelde groei is mogelijk voor iedereen”

Ondernemers hebben vaak het idee hebben dat ze niet kúnnen groeien. Dat het niet aan hen besteed is. Ze zijn vaak relatief klein van omvang. Of ze opereren in een markt waarin snelle groei niet veel voorkomt. Of ze denken dat dit is voorbehouden aan hippe hoofdstedelijke startups, met een bar in het kantoor, een tafelvoetbalspel en een eindeloze stroom funding.

Niets is minder waar. Al jaren houd ik me met liefde bezig met het begeleiden van bedrijven naar versnelde groei. Om het maar eens populair te zeggen: het is mijn persoonlijke missie. Om de MKB-er van het Nederlandse bedrijfsleven echt een boost geven. Ze geloven het zelf niet, totdat het werkelijk gebeurt, vaak tot hun eigen verbazing. Het verandert hun leven totaal.

Uit ervaring weet ik dat versnelde groei is weggelegd voor alle bedrijven, groot en klein en in allerlei soorten markten. Dus als jij het idee hebt dat jij met je bedrijf niet kunt groeien, think again. Het kan zeker, als je maar weet hoe.

Willen: “Wat is jouw persoonlijke motief voor versnelde groei?”

Dan het ‘willen’, die is nog belangrijker dan kunnen. Want het gebrek aan een wil, is misschien wel veel belangrijkere oorzaak dat bedrijven niet snel groeien. De betreffende ondernemer heeft geen echt goede reden om te groeien. Waarom zou je? Het gaat toch prima zo?

Uiteraard heeft iedereen het recht om je bedrijf zo te runnen als je wilt, ook als dat betekent dat je op dezelfde voet, met dezelfde resultaten blijft doorgaan. Niemand houdt je tegen.

Maar wil je dat ook? Dus stel jezelf eens de vraag: wat zou je WEL kunnen gaan doen wat je nu NIET kunt doen, wanneer je bedrijf significant zou groeien?

Het antwoord ligt soms binnen jouw business, maar vaak erbuiten en dat maakt het ineens heel persoonlijk:

• Sommige ondernemers willen groeien, omdat ze weten dat ze daarmee hun klanten beter van dienst kunnen zijn en daarmee de maatschappij een dienst bewijzen...

• Er zijn ook ondernemers die willen groeien omdat ze daarmee zichzelf en hun gezin een beter leven kunnen bieden. Meer vrijheid, meer studiekansen, meer zekerheden...

• Andere ondernemers willen groeien, omdat ze dan werk kunnen overdragen aan hun team, en zelf een gezonder en meer relaxt leven kunnen leiden. Meer sporten, meer vrije tijd, meer reizen...

• Weer andere ondernemers willen zich inspannen voor goede doelen of investeren in andere bedrijven, en kunnen dat veel royaler doen wanneer ze een succesvol, winstgevend bedrijf hebben. Meer reserves, meer impact, meer bijdragen...

• Nog weer andere ondernemers willen persoonlijk groeien, ze willen vrijmaken voor zichzelf om aan persoonlijke ontwikkeling te kunnen besteden: meer verdieping, meer studie, meer seminars, meer lezen, meer onderzoek, etc.

En verder: “Wat zijn in alle eerlijkheid jouw onvervulde dromen?”

Ik nodig je van harte uit om hier eens in de loop van de dag je gedachten over te laten gaan. Pak eens een blocnote en maak eens wat notities:

• Welke activiteiten doe je nu niet die je wel zou doen, als je bedrijf maar meer omzet en winst zou maken?

• Welke dromen zou je kunnen waarmaken, wanneer jouw bedrijf die dromen zou faciliteren?

• Welke lifestyle zou jij willen leven, als alles mogelijk zou zijn?

• Welk bezit zou je van willen genieten, als je onbeperkte middelen had?

• Waar heb je last van in je dagelijks leven waar je liever van af zou willen, wat is daarvoor nodig?

Geef je fantasie eens de ruimte en kijk wat zich aandient. Misschien vind jij zo ook wel een goede reden (of meerdere) om bewust te kiezen voor de versnelling van je bedrijfsgroei.

En als je echt stappen wil maken en praktisch aan de slag wilt om meer omzet en winst te maken met jouw bedrijf, maak dan de kortste klap: door je branding en marketing aan te pakken. Een hoger onderscheidend vermogen en meer klanten die meer van je gaan kopen. Dat is al de helft van de wedstrijd gewonnen, nietwaar? Het is de hoeksteen van ons acceleratieprogramma.

Tot slot

Als je het hebt over versnelde bedrijfsgroei, dan heb je het over het Scaleup Bootcamp. In dit sensationele 2-daagse event krijg je een helder beeld van a) hoe je er nu voor staat met je bedrijf: welke kansen er liggen te wachten om gegrepen te worden b) hoe je door slimme strategieën op eenvoudige wijze meer omzet en winst kunt maken c) hoe je ervoor zorgt dat je bedrijf uiteindelijk meer waard wordt en d) wat je moet doen om een succesvolle verkoop te realiseren.

Zo pluk je niet alleen de vruchten van een verhoogd resultaat op de korte termijn, maar laat je de investeringen binnen je bedrijf langdurig renderen en vaar je een toekomstbestendige koers. Met een verlaagd risico en een verhoogd rendement. Hoe cool is dat?

Een fractie van wat je zult leren in het Scaleup Bootcamp:

✔ hoe je jouw omzet verdubbelt door een unieke en bewezen marketingstrategie die vrijwel niemand kent
✔ welke ondernemers mindset voor groei essentieel is
✔ welk rekenmodel ten grondslag ligt aan exponentiële groei
✔ de beste groeistrategie en de de volgende stap in de ontwikkeling van jouw bedrijf
✔ hoe je nieuwe verdienmodellen aan je bestaande business kan toevoegen.
✔ hoe je de concurrentie voor kan blijven door jouw onderscheidend vermogen sterk te vergroten
✔ hoe je makkelijk versneld kunt groeien en extra financiering kunt aantrekken
✔ hoeveel jouw bedrijf nu waard is en wat het waard kan worden

Het Scaleup Bootcamp is een live event, maar je kunt ook online deelnemen als dat beter voor je is. We combineren de voordelen van offline en online, om er zo een superwaardevolle ervaring voor jou van te maken.

Wil jij aan de slag om je bedrijf versneld te laten groeien en op te schalen?

Meld je dan hier aan!!